4 Ocak 2013 Cuma

Asker ve Hükümet Arasında Gerginlikler


Temmuz 2011 yilinda, Türkiye'nin ülkenin en Üst Düzey Askeri komutanların silahlı Kuvvetler ve Hukumet arasındaki gerginliğin tırmandığı BIR dramatik sinyali aniden ve Topluca Emeklilik mektupları auction BIR siyasi Krize sürüklendi.

Bir'in Hafta later, Civil liderliği kararlılıkla silahlı Kuvvetler üzerindeki denetimini güçlendirmek, four antivirus komutanlar atadı. Genelkurmay ve ordu komutanlarıyla BIR Şefi antivirus randevular, Donanma ve HAVA Kuvvetleri 1960 yılından met Yana three darbe düzenledi gelmiştir ülkenin Askeri kurulması Ile mücadelede İslami eğilimli Civil hükümetin firmware atılganlık yansıyan ve power diğerine hükümeti zorladı 1997 yilinda.

Askeri atanmışlar Arka planı ve deneyim selefleri BENZER Olsa da, onların yükselişi Türkiye'den birçok Civil egemenliğinin antivirus BİR DÖNEM olacağı tahmin Hüseyin başlangıcıdır. Ordu üzerindeki Civil kontrolün AB Üyeliği for Önemli'de BIR gereksinimdir.

2002 yilinda göreve gelmesinden met Yana, Sayın Erdoğan Büyük ölçüde yasal ve Diger reformlar Yoluyla, ordunun siyasi gücünü anaSayfa ALINIR olmuştur. Ama Probably ordunun nüfuzu for tr Büyük darbe Üst Düzey Askeri komutanlar BIR dizi Erdoğan'ın hükümetini devirmek for komplo Ile tahsil edildiği çalışmalarda yayılan BIR dizi şeklinde Geldi.

Eylül 2012'de, Bir Türk mahkemesi three Eski Üst Düzey generaller de Dahil OLMAK üzere, 330 subay, ve suçlu bulundu 20 Yıl sürece hapis cezasına çarptırmıştır. Otuz four beraat Etti.

Türk haber medyası tarafmdan bildirilen mahkumiyet ve cezalarının, 2003 yilinda Askeri tatbikat for adlandırılmış Balyoz olarak bilinen BIR darbe Plani sanıkların Civil mahkemede orijinalini duruşmanın tamamlanmasından sinyallerini verdi.

Savcılar Balyoz darbecilerin cami bombalamak ve huzursuzluk karıştırın ve Başbakan Erdoğan'ın hükümeti devirmek for BIR Caba TOPLUM liderlerinin suikast for BIR ana planın BIR komplo oldugunu söyledi.

Balyoz davasında Savunma avukatları Çürük Kadar Delil kınamıştı ve kararların tum itiraz etmesi bekleniyor. Aralık 2010 yilinda başlayan Dava, Türkiye'nin kutuplaşmış kamuoyu.

Ordu mensupları, politikacılar ve onların hükümetini devirmek for komplo iddiasıyla Ayri BİR davada Gazeteciler kovuşturmaya Dahil OLMAK üzere Diger şüpheliler, yüzlerce.

Askeri Modern ulus Kurucusu Kemal Atatürk'ün tarafmdan Sahte laik geleneğinin nihai koruyucusu olarak BIR asırdır görülmüştür. Sureçte, ülkenin Kentsel ve laik elit Ile ittifak Oldu. Kırsal alanlarda ve Küçük şehirlerde kökleri Ile Erdoğan'ın muhafazakar, İslamcı Hareket, etek meydan gelmiştir.

İddialı Dış Politikası

Onlarca Yıldır Türkiye ABD'nin en esnek müttefiklerinden Biri, Güvenilir Amerikan Politikası izledi Ortadoğu kenarinda Stratejik BIR Sınır Eyaleti'nin Oldu. GEC ki, met, onun sözleri ve He çıkarlarını ilerletmek for Sira Washington kışkırtmaya olasılığı Methods antivirus BIR Yaklaşımı savundu. Bölgede Amerikan gücünün azalmasına hisseden Türk yetkililerin Hemmen onu parti for public kanallar tutarak kendilerini priding, keskin DAHA iddialı Hale gelmiştir.

Türkiye'nin politika değişikliği neredeyse Israil, Türkiye'nin Uzun süredir müttefiki Olan İlişkileri kopmuş BIR Türk Yardım gemisine uzerinde Ölümcül Israil komando baskını sonrasında, 2010 haziran ayında Kamu görünümüne patladı. Osmanlı ihtişamını Beri herhangi BIR Zaman'a olarak dirilen Gibi BIR Türkiye Uzun'un şüpheli Arap dünyası çapında büyüyen heft göstermektedir power gösterisinde, Kuzey boomtowns GELEN güneydeki Basra yakınlarındaki benzin Alanları, çalkantılı BIR Irak Yoluyla etkili yansıtmaktadır o.

Türkiye'nin değişen Dış Politikası Başbakan, Sayın Erdoğan, Arap Diyarında BIR kahraman yapıyor ve açıkça ABD'nin bölgedeki two tr Önemli'de sorunlardan yönetir Yol zorlu, İran'ın Nükleer Programı ve Israil-filistinli barış Süreci.

Kasım Ayi başlarında 2012 yilinda, Başbakan Erdoğan, yakında Önemli'de Hamas kontrolündeki Gazze hükümetin meşruiyetini artırmak ve filistinli Yönetimi, İsrail ve Batı düşmanlığını kazanacaktı BIR hareketin Gazze Şeridi'nde Ziyaret planladıklarını söyledi.

Erdoğan Adlı Katar emiri Hamas'ın 2007 yilinda devraldı Beri Gazze'de ayak BASAN orijinalini Devlet BASKANI Oldu Dokuz Gün later Geldi. Türkiye Ile Katar Hem Hamas ve El Fetih, Batı Şeria'da egemen parti arasındaki sürtüşme onarmaya Yardım etmeye çalıştım, ve bazi analistler o Ziyaret ederse Sayın Erdoğan'ın Boyle uzlaşma odaklı Hale getirebileceğini One Surdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder