4 Ocak 2013 Cuma

Suriye Ayaklanması Liderlerine Destek


Eylül 2012'de, yandaki azgın Suriye'deki savaş, Türk hükümetinin ayaklanmayı destekleme politikası üzerinde kendi halkından sitem bir spazm karşı karşıya idi: güneyde savaşçıları, İstanbul ve sınırındaki mülteciler muhalif barındırma; ve muhalefet silah taşımak için yardımcı olur.

İlk başta pek çok Türk demokrasi ve değişim için bir stand olarak destekleme politikasına rağmen, birçok Türkiye'nin kendi ekonomisi ve güvenliği baltaladığını, evde istikrarsızlık yaratmak olduğuna inanıyoruz geldiniz.

Uluslararası toplumun çoğu tarafından karşı askeri müdahale için Türkiye çağrısı, sadece iç hayal kırıklığı ekledi. Ve İslam karaladıysa bir film tepki Müslüman dünya kıvranmak Amerikan karşıtı protestolar sonrasında, Türkiye'nin Suriye'ye askeri eylem için çağrı katılmak için Batı ortaklar bulacaksınız daha az muhtemel görünüyor.

Ekşime ruh dışarıda Türkiye'nin etkisini ve evde onun ayakta geliştirmek için Arap Baharı'nın kargaşa basmış olan Başbakan Erdoğan, dış politika için ilk belirgin gerileme sunuyor.

Aniden, Türkiye, Mısır, Irak ve İran da dahil olmak üzere Orta Doğu'da etkisini ve çıkarlarını, yaymak için genel stratejisini yeniden gözden mecbur ediliyor.

Giderek Avrupa Birliği'ne katılma çabaları ile sinirli, Türkiye'nin özellikle Arap Baharı nedeniyle ittifaklar kaos ve reordering ortasında, Müslüman dünyada ayakta kazanmak ve yükseltmek doğru belirgin döndü.

Arap ayaklanmaları, Suriye ile ekonomik ve siyasi angajman bazı Avrupa Birliği çizgisinde Ortadoğu entegre olma çabası olarak tanımlanabilir Türkiye'nin bölgesel stratejisinin, bir merkez oldu önce. Vize kısıtlamaları kaldırdı ve ticaret artmıştır. Sayın Erdoğan ve Sayın Esad hatta birlikte tatile çıkardı. Başlangıçta, Türkiye'nin Suriye diyalog ve reform çağrısında bulundu, ancak öldürme arttıkça, Türkiye'de hükümete karşı çıktı.

2011 yılında, Sayın Erdoğan Arap dünyasının devrimci demokratik özlemlerini Türkiye'nin desteği sunan ve İslam, kargaşa içinde olan ülkeler için bir ilham kaynağı olarak demokrasi ve ekonomik refah Türkiye'nin karışımı havaya kaldırarak, Tunus, Mısır ve Libya gezdi.

Türkiye, öyle görünüyordu ki, yükseldi, ve halk büyük ölçüde destekleyici oldu. Ezici sorunlar başladı önceydi. Bunlar arasında, mülteci akını. - 100.000 'den fazla Suriyelilerin Türkiye'deki güvenlik çalışmışlardır - devlet kaynaklarını test ve sınır bölgelerinde gerginlikler yükseltti, Türk hükümetinin daha iç mülteciler taşınmaya denemek isteyen. Hükümet mültecilerin sağlayan 300 milyon dolar harcadı ve uluslararası toplumdan destek eksikliği şikayetçi olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder