4 Ocak 2013 Cuma

Avrupa Birliği ve Türkiye


Türkiye, yıllardır bu Avrupa Birliği'ne katılmaya hazır değildi söylendi olmuştur - bu 27 üyeli kulübe üyelik için hak kazanmak için ekonomik çok geri olduğunu.

- Avrupa ya da Türkiye daha başka bir ihtiyacı: Ama yaşlanma ve borç yorgunu Avrupa'da birçok için, Türkiye'nin ekonomik rönesansı tamamen yeni bir soru sorulmaktadır?

Sadece 10 yıl önce 16 gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 72 oranında bir enflasyon bütçe açığı vardı bir ekonomi için şaşırtıcı bir dönüşümdür. O, Türk başbakan olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi yapmak mali açıdan temkinli ekonomik politikalar, sosyal muhafazakarlık ile birleştirdi Recep Tayyip Erdoğan, ya da AKP, en baskın siyasi hareketinin iktidara yükselişi kökeninde biridir Cumhuriyet'in ilk günlerinden bu yana Türkiye'de.

Yani tam bu evrim var Türkiye şimdi euro'yu kabul kriterlerini yerine yakın olduğunu mu - zaten euro bölgesi sorunlu ekonomilerin çoğundan daha - hiç Avrupa Birliği'nin içine almak durumunda.

Ekim ayı sonunda 2012 yılında, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de Erdoğan ile bir araya geldi ve sendika her iki taraf için de zorlu kanıtladık anlaşmazlıklara rağmen, bloğun Türkiye'nin üyeliği konusundaki "iyi niyetle" müzakereleri sürdürmeye devam edeceğini ifade etti.

Erdoğan sendika 2023 yılında üyeliğe kabul olmasaydı Türkiye'nin kaybetme tehlikesi durdu uyardı sonra Bayan Merkel'in rehin geldi.

Bölgede daha güçlü bir ekonomik ve siyasi güç, Türkiye'nin 2005 yılından bu yana bloğa katılma müzakerelerinin olmuştur ve bazı analistler sinirli Türkiye Moskova ve Tahran ile güçlü bağlar kurmaya Batılı odak kayması olabilir endişe var.

Bir NATO müttefiki ve Avrupa, Almanya, Fransa kadar olan uzun soluklu ilişkiler, Türkiye'nin durumu rağmen, Avusturya ve Hollanda'da tam olarak Avrupa Birliği'ne tam üyelik verilmesi fikrine ısındı hiç. Bayan Merkel'in muhafazakar Hıristiyan Demokratik Birliği bile Türkiye'nin bir şeklinde yerine özel statü verilmesini önerdi "imtiyazlı ortaklık."

Rising bastırılması ve Ücretleri

Yurt, Washington ve Avrupa, Arap dünyası için Müslüman demokrasi modeli olarak Türkiye'nin öven bir zamanda, Türk insan hakları savunucuları Sayın Erdoğan'ın hükümeti, sindirme bir karışımı yoluyla basın özgürlüğünü bastıran doğru uğursuz bir eğilim göstererek olmuştur söylüyorlar tutuklamalar ve mali başbakanın oğlu-in-law ile bağlantılı bir şirketin önde gelen bir gazetenin 2008 yılında satış ve bir televizyon istasyonu dahil, entrika.

Ocak 2012 başlarında itibariyle, gazeteciler, yayıncılar ve distribütörler dahil Türkiye'de hapiste haber medyasının 97 üye, Türk Gazeteciler Birliği, hakları grupları Çin'de tutuklu sayısını aşıyor söylüyorlar şekle göre vardı. Türk hükümeti rakam reddediyor ve dört olgu dışında, tutuklananlar tüm raporlama dışındaki faaliyetleri ile suçlanıyor ısrar ediyor.

Yaygın Türkiye'nin askeri terbiye ve demokrasi ve dini hoşgörü ile güçlü bir ekonomik büyüme ile evlenir dini muhafazakar hükümet dövme ile alacak, Erdoğan birden fazla vesileyle dikenli ve ince derili kanıtlamıştır. Bu kibir sınırındaki bu duyarlılık, insan hakları savunucuları, haber medyasının karşı düşmanlık katkıda söylüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder