4 Ocak 2013 Cuma

Gerginlikler Türk Alevilere Sıçrıyor


Gerginlikler Türk Aleviler Yayıldı

Suriye'nin iç savaşa hükümetin Alevi-egemen asker ve Sünni Müslüman çoğunluk arasında kanlı bir mezhep hesaplaşmaya dönüşmesi olarak 2012 yazında, gerginlikler Türkiye'nin Alevi azınlık ve Sünni Müslüman çoğunluk arasındaki sınırdan artıyordu.

Türkiye hükümeti ve birçok Sünni, Suriye isyancıları desteklemekle birlikte 15000000-20000000 güçlü ve ülkedeki en büyük azınlık biri olarak tahmin Birçok Türk Aleviler, Suriye Devlet Başkanı Esad arkasında sağlam gibi görünüyor.

Aleviler sınırdan dökülüp mezhepsel şiddet korkuyorlar. Zaten, sınır boyunca dolu, bunaltıcı mülteci kamplarında hızlı anti-Alevi duyguların kazanlarda hale gelmektedir.

Aleviler Arapça konuşma eğilimindedir ve yakından Suriye'de Aleviler bağlı özellikle Türkiye'nin doğusundaki Türkiye'de pek çok Alevi, büyük jeopolitik şüpheli, ve dış politika analistleri bir nokta olabilir söylüyorlar. Türk hükümeti, yavaş ama açıkça kasıtlı laik kuralların yıllardır sakınarak, kamusal alana, özellikle fazla din, Sünni İslam, getirmek için çalışıyor bir İslamcı kökenli parti tarafından yönetiliyor. Türkiye'deki Aleviler Türkiye'ye Suriye'ye demokrasi getirmek için Suudi Arabistan, dünyanın en baskıcı ülkelerinden biri ve Katar, dini monarşi, hem Sünni, ile takım olduğunu, bunu derinden rahatsız edici bulmak ve biraz ikiyüzlü.

Suriye'nin savaş kutsal bir savaşa Türkiye, yolda içine akışı yabancı mücahitlere ve dalgalanma Alevilere noktası. Birçok Mücahitler Esad ailesinin yönetimi altında saf bir İslam devleti haline, Ortadoğu'daki en laik ülkelerden biri olmuştur dönüm Suriye, sabitlenmiş.

Türkiye'deki Aleviler onlar kolay hedefler haline gelebilir endişe ediyor. Tarihsel olarak, onlar hakim olan Müslümanlar tarafından Orta Doğu'da şüphe ile baktı edilmiştir ve kâfirler gibi genellikle küçümseniyor. Alevi mezhep farklı dinlerden dokuzuncu yüzyılda ve birlikte örgü reenkarnasyon gibi dini inançlar, doğdu.

Birçok Aleviler camiye gitmez, onlar evde veya Sünni camileri olsun Türkiye'de aynı devlet desteği inkar oylandı Alevi tapınaklarda ibadet etmek eğilimindedir. Birçok Alevi kadınların peçe yüzlerini değil, hatta başlarını kapatıyorlar. Ilçe onlar kamusal bir kadın bulmak bile zor olabilir genç kadın spor tankı üstleri ve dar kot, sadece birkaç saat uzaklıkta dini Sünni kasabalar tamamen farklı hissediyorum Türkiye'nin doğusunda, hakim.

Kürtler üzerinde artan endişeler

Belki Türkler bu gün için büyük tedirginliğe neden topraklarında kazanıyor Suriye'deki Kürtler başarısı cesaret görünüyor Türkiye'nin ayrılıkçı Kürdistan İşçi Partisi, PKK, şiddet bir artış olduğunu. P.K.K. yaklaşık 40.000 kişinin ölümüne neden olan bir çatışmayı 1980'lerden bu yana Türkiye'ye karşı bir ayaklanmaya girişmiş.

Uluslararası Kriz Grubu tarafından Eylül 2012 yılında yayınlanan bir rapora göre, 700'den fazla kişi, önceki 14 ay içinde 13 yıl içinde ölümcül düzeyde öldü. P.K.K. güneydoğudaki köylerde gündüz kontrol noktaları kurmuş, Türk kuvvetleri ve kaçırılmış milletvekilleri karşı ölümcül pusular yürütülmektedir.

Esad hükümetin etkin çok sayıda muhalefet katılmamış olan Suriye'nin Kürtlere Türk sınırına yakın bazı toprakları devredilirken gelmiştir. Bu kazanımlar, Suriye, Irak, Türkiye ve İran'daki Kürt alanları içine alacak bir bağımsız devlet Kürtlerin tarihsel emelleri körüklerken var, analistler söylüyorlar.

Temmuz ayında, Türkiye'nin Kürt milislerinin eline Suriye topakları sonra Suriye ile sınır birlikleri, zırhlı personel taşıyıcıları ve füze bataryaları gönderdi.

Türk kaygıları Demokratik Birlik Partisi (PYD), PKK'nın bir dalı olarak kabul Suriyeli bir Kürt hareketinin bölgedeki belirgin üstünlük odaklandık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder